De geluksflow ontstaat wanneer je je geconcentreerd inspant voor iets dat niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk is.
Samen sporten inspireert. Je state of mind verandert en dat voelt geweldig.
Het gaat nooit om móeten, maar altijd om bij je pássen.
Als de wilskracht er is komt de spierkracht vanzelf.

Meer dan alleen maar schaatsen

De SportGeluk schaatsclinics staan onder leiding van Erben Wennemars. Een schaatsclinic met Erben staat voor een dag(deel) vol plezier en sportiviteit.

Erben past zijn clinics aan op het niveau van de deelnemers. Als er verschillende niveaus zijn binnen de groep is dat geen enkel probleem: iedere deelnemer komt volop aan zijn trekken, beleeft een fantastische clinic en gaat met de spreekwoordelijke tas vol kennis en nieuwen inzichten terug naar huis.

Erben combineert zijn schaatsclinics met leuke oefeningen, anekdotes en eyeopeners. De thema’s persoonlijke ontwikkeling, grenzen verleggen en intrinsieke motivatie zijn op een gedreven, herkenbare en prettig verteerbare manier in de clinics verweven. Je doet een geweldige ervaring op!

Schaatsen op 3 levels

Verantwoord en gezond sporten doe je op een niveau dat goed past bij je persoonlijke omstandigheden. Daarom fietst SportGeluk op 3 sportlevels. Zodat je niet te zwaar, maar ook niet te licht sport.

Level 1 – Sporten met een inspanning tot 80 % van je maximale hartslag. Dit level is geschikt voor gezonde recreatiesport, als je lang niet meer gesport hebt, wilt afvallen of veel last hebt van stress. Voor senioren is dit eigenlijk de maximale zone.

Level 2 – Sporten met een inspanning tot 90 % van je maximale hartslag. Dit level is geschikt voor gevorderde sporters of als je fysiek veel aanleg hebt en wilt sporten op een niveau dat af en toe pittig aanvoelt.

Level 3 – Sporten op dit niveau vraagt veel van je lichaam. Je moet er zeker van zijn dat je de inspanningen kunt verteren. Je zoekt echt je fysieke grenzen op en gaat soms tot 100%. Sporten in deze zone is geen gezondheidssport maar bedoeld voor topsporters

Specifiek en gevarieerd

Op elk van de 3 levels sporten we specifiek en gevarieerd,  zodat we samen de beste resultaten halen. Hiervoor heeft SportGeluk verschillende technieken en trainingsvormen ontwikkeld die ervoor zorgen dat iedere deelnemer optimaal aan zijn conditie werkt; of je nu topatleet bent of recreant.

Dit principe hanteren we ook bij het schaatsen. Afhankelijk van je schema en je persoonlijke doel schaats je bijvoorbeeld rustig een aantal rondjes of maak je een langere en pittige schaatstocht.

Hoe ziet een schaatsclinic eruit?

 • Ontvangst, presentatie, kennismaking met de coaches en samen de doelstellingen bespreken.
 • Voordat je de ijzers onder bindt wordt er begonnen met een warming-up, zodat al je spieren klaar zijn voor de inspanning.
 •  Vervolgens ga je het ijs op. Je leert de basisprincipes die belangrijk zijn om goed en plezierig te kunnen schaatsen.
 •  Je schaatst op je eigen sportlevel, passend bij jouw persoonlijke sportieve doel: met de juiste intensiteit, niet te hard en niet te zacht.
 • In de pauze kun je energie bijtanken en is er ruimte om van gedachten te wisselen met je coach.
 • De schaatsclinic wordt vaak ludiek beëindigd met een wedstrijdje, waarbij de funfactor de grote winnaar is.
 • Buffet en napraten over de sportieve dag.

De clinic geeft je inzichten en tips & tricks die je eenvoudig kunt blijven toepassen. Desgewenst kan een clinic de eerste stap zijn naar een sportief en uitgebalanceerd programma op maat, waarin naast beweging ook gezonde voeding is opgenomen. Het resultaat is dat je je zelfverzekerder, fitter en gezonder voelt. Sportgeluk!

banner

In binnen- en buitenland

In Nederland kan SportGeluk vanaf september op alle ijsbanen schaatsclinics  organiseren. Het liefste kiezen we echter voor clinics in de vrije natuur, zodat zowel lichaam als geest nieuwe energie opdoen. Stilte, frisse lucht en een fraai landschap vormen het ideale decor voor pure sport

Als koning winter toeslaat en een prachtige ijsvloer over sloten en meren legt, beleef je de schaatssport op zijn best. Erben heeft zijn grote liefde voor het schaatsen op natuurijs (zijn grote passie is de Elfstedentocht) nooit onder stoelen en banken gestoken.

Omdat natuurijs in Nederland soms lang op zich kan laten wachten is er ook de mogelijkheid om samen met Erben af te reizen naar de Oostenrijkse, Finse of Zweedse meren.

Spelregels

Voor de schaatsclinics heb je passende sportkleding nodig, loopschoenen en schaatsen.  Heb je geen schaatsen? Informeer dan naar de huurmogelijkheden.

Voordat je gaat sporten is het belangrijk om te weten of je gezond genoeg bent om te gaan sporten. Als je twijfelt of sporten wel gezond voor je is, laat je dan altijd eerst adviseren door je arts. Je kunt ook een sportmedische keuring laten doen bij diverse SMA’S (Sport Medische Adviescentra).

Contact

SportGeluk HQ

Energiestraat 19
7442 DA Nijverdal

T. 0548 621103
F. 0548 621204
E. info@sportgeluk.nl

Video’s

Volg ons:

twitter facebook

“Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer.”

Ervaringen

 • Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer

  Rob Harmeling

 • Webdesign: Webton.nl