De geluksflow ontstaat wanneer je je geconcentreerd inspant voor iets dat niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk is.
Samen sporten inspireert. Je state of mind verandert en dat voelt geweldig.
Het gaat nooit om móeten, maar altijd om bij je pássen.
Als de wilskracht er is komt de spierkracht vanzelf.

SportGeluk Running

Hardlopen is een toegankelijke en populaire sport. Je trekt je schoenen aan, loopt de deur uit en bent opweg. Het ritme dat je hoort wanneer je loopt op een bospad, je ademhaling die je op peil houdt; dat zijn dingen die bijdragen aan de actieve ontspanning waar hardlopen zo om bekend staat. Wil je een doel bereiken als hardloper, dan is verantwoord en het op een duurzame manier sporten daarbij essentiel. Veel hardlopers trainen en lopen op een belastende, inefficiënte manier. Blessures liggen hierbij op de loer. Door het aanleren van de juiste technische loopvaardigheden zullen hardlopers gemakkelijker, efficiënter en met meer plezier kunnen hardlopen. De trainingsopbouw loopt daarbij minder risico onderbroken te worden door door juist die vervelende blessures. De stappen kunnen maken in een continue trainingscyclus is erg belangrijk voor het toewerken naar een doel. Om dit in goede banen te leiden is een uitgebalanceerd trainingsschema belangrijk, waarbij de arbeid-rustverhouding goed in balans is en de periodisering nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Wij vinden het belangrijk dat hardlopers begrijpen wat ze doen en waarom ze dat doen. Wanneer iemand weet waarom hij een oefening op een bepaalde manier moet uitvoeren heeft deze oefening vele malen meer effect. Onze coaching is erop gericht lopers bewust te maken van de juiste lichaamshouding en de verantwoorde manier van trainen zodat lopers op hun eigen niveau sporten. Het trainen met een hartslagmeter is daarbij een goede methode. De balans tussen arbeid en rust kan goed in de gaten worden gehouden en elke training is met hartslagtraining een schot in de roos. Dat motiveert! Hartslagtraining begrenst de sporter om binnen de sportzone te blijven die hij of zij aankan. Deze manier van trainen geeft een extra stuk veiligheid aan de trainingscyclus en draagt bij aan de gezondheid van de deelnemers. Goed schoeisel en prettige functionele hardloopkleding horen hierbij om blessures te voorkomen. SportGeluk begeleidt ook in en adviseert ook over het trainen met een hartslagmeter en goed trainingsmateriaal.

Contact

SportGeluk HQ

Energiestraat 19
7442 DA Nijverdal

T. 0548 621103
F. 0548 621204
E. info@sportgeluk.nl

Video’s

Volg ons:

twitter facebook

“Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer.”

Activiteiten

Ervaringen

  • Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer

    Rob Harmeling

  • Webdesign: Webton.nl