De geluksflow ontstaat wanneer je je geconcentreerd inspant voor iets dat niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk is.
Samen sporten inspireert. Je state of mind verandert en dat voelt geweldig.
Het gaat nooit om móeten, maar altijd om bij je pássen.
Als de wilskracht er is komt de spierkracht vanzelf.

De ideale kruisbestuiving tussen verschillende sporten

Het Outdoor crossover programma is uitermate geschikt om samen met je vrienden of collega’s uit te voeren.

Door het outdoor crossover sporten maak je van  een gewone dag een mooie dag. Samen sporten in een inspirerende omgeving  geeft een enorm gevoel van vrijheid  Alles wat je ziet , voelt en ruikt onderweg prikkelt je zinnen. De zon op je huid, de geur van regen en gras, de bloemen en bomen tijdens prachtige tochten door de vrije natuur. Het nastreven van een realistisch uitdagend doel geeft je enorm veel zelfvertrouwen. Tijdens het sporten ervaar  je de uitwerking van de kringgesprekken op de rustpunten onderweg. En dan de uitdaging en de euforie wanneer je een opdracht hebt volbracht: fantastisch!

Sporten op 3 levels

Verantwoord en gezond sporten doe je op een niveau dat goed past bij je persoonlijke omstandigheden. Daarom sport SportGeluk op 3 levels. Zodat je niet te zwaar, maar ook niet te licht sport.

Level 1 – Sporten met een inspanning tot 80 % van je maximale hartslag. Dit level is geschikt voor gezonde recreatiesport, als je lang niet meer gesport hebt, wilt afvallen of veel last hebt van stress. Voor senioren is dit eigenlijk de maximale zone.

Level 2 – Sporten met een inspanning tot 90 % van je maximale hartslag. Dit level is geschikt voor gevorderde sporters of als je fysiek veel aanleg hebt en wilt sporten op een niveau dat af en toe pittig aanvoelt.

Level 3 – Sporten op dit niveau vraagt veel van je lichaam. Je moet er zeker van zijn dat je de inspanningen kunt verteren. Je zoekt echt je fysieke grenzen op en gaat soms tot 100%. Sporten in deze zone is geen gezondheidssport maar bedoeld voor topsporters

Specifiek en gevarieerd

Op elk van de 3 levels sporten we specifiek en gevarieerd,  zodat we samen de beste resultaten halen. Hiervoor heeft SportGeluk verschillende technieken en trainingsvormen ontwikkeld die ervoor zorgen dat iedere deelnemer optimaal aan zijn conditie werkt; of je nu topatleet bent of recreant.

Dit principe hanteren we ook bij outdoor crossover. Afhankelijk van je schema en je persoonlijke doel werk je aan je conditie, kracht, lenigheid en/of snelheid.

Hoe ziet een outdoor crossover clinic eruit? 

Het SportGeluk Outdoor Crossover is een totaalprogramma waar het beste van diverse  werelden bij elkaar komt. Onder leiding van een topcoach trekken we er op de fiets op uit om te gaan sporten. In een rustig tempo verken je de mooiste landschappelijke omgevingen in een ongedwongen, ontspannen en inspirerende sfeer. Op een aantal mooie plekken onderweg worden diverse oefeningen op maat gaan uitgevoerd en is er ruimte om te brainstormen over verschillende thema’s. We vervolgen de route en na een cooling-down finishen we op de startlocatie. Hier is er de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een pastabuffet en delen we ervaringen / anekdotes van de dag met coaches en deelnemers.

Tips & tricks

De clinic geeft je inzichten en tips & tricks die je eenvoudig kunt blijven toepassen. Desgewenst kan een clinic de eerste stap zijn naar een sportief en uitgebalanceerd programma op maat, waarin naast beweging ook gezonde voeding is opgenomen. Het resultaat is dat je je zelfverzekerder, fitter en gezonder voelt. Sportgeluk!

In binnen- en buitenland

SportGeluk kiest voor clinics in de vrije natuur, zodat zowel lichaam als geest nieuwe energie opdoen. Stilte, frisse lucht en een fraai landschap vormen het ideale decor voor pure sport. Behalve Nederland is Europa ons sportieve decor. Zo hebben wij onder andere adembenemende routes op diverse locaties in Europa die zich lenen voor een inspirerende uitvoering van ons outdoor crossover programma.

Spelregels

Bij het fietsen tijdens de clinic is het dragen van een valhelm verplicht.

Voordat je gaat sporten is het belangrijk om te weten of je gezond genoeg bent om te gaan sporten. Als je twijfelt of sporten wel gezond voor je is, laat je dan altijd eerst adviseren door je arts. Je kunt ook een sportmedische keuring laten doen bij diverse SMA’S (Sport Medische Adviescentra).

Kleding, schoenen en fiets

De warming-up van het SportGeluk outdoor crossover programma gebeurt bij voorkeur op een mountainbike; eventueel kan dit ook op een gewone fiets. Mocht je geen geschikte mountainbike of fiets hebben, dan helpen we je hier graag mee. Op aanvraag kunnen we ook een fiets voor je huren.

Natuurlijk adviseren en helpen we je ook graag om de juiste sportkleding en loopschoenen te dragen.

Contact

SportGeluk HQ

Energiestraat 19
7442 DA Nijverdal

T. 0548 621103
F. 0548 621204
E. info@sportgeluk.nl

Video’s

Volg ons:

twitter facebook

“Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer.”

Activiteiten

Ervaringen

  • Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer

    Rob Harmeling

  • Webdesign: Webton.nl