De geluksflow ontstaat wanneer je je geconcentreerd inspant voor iets dat niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk is.
Samen sporten inspireert. Je state of mind verandert en dat voelt geweldig.
Het gaat nooit om móeten, maar altijd om bij je pássen.
Als de wilskracht er is komt de spierkracht vanzelf.

Het pure fietsgevoel gaat verder

Fietsen is een geweldige sport die je vrijwel altijd en overal kunt uitoefenen. Bovendien  is de fietssport heel geschikt om samen te beoefenen met je vrienden of collega’s.

Door te fietsen maak je van een gewone dag een mooie dag. Fietsen geeft een enorm gevoel van vrijheid wanneer je met een snelheid die je zelf bepaalt de wind langs je oren hoort suizen. Alles wat je ziet, voelt en ruikt onderweg prikkelt je zinnen. De zon op je huid, de geur van regen en het gras, de bloemen en bomen tijdens prachtige tochten door de vrije natuur, de dorpen en steden. Tijdens zo’n fietstoer ontstaan vaak de mooiste gesprekken en ervaar je een groot gevoel van saamhorigheid. En dan de uitdaging en de euforie wanneer je een tocht of beklimming hebt volbracht: fantastisch!

Fietsen op 3 levels

Verantwoord en gezond sporten doe je op een niveau dat goed past bij je persoonlijke omstandigheden. Daarom fietst SportGeluk op 3 sportlevels. Zodat je niet te zwaar, maar ook niet te licht sport.

Level 1 – Sporten met een inspanning tot 80 % van je maximale hartslag. Dit level is geschikt voor gezonde recreatiesport, als je lang niet meer gesport hebt, wilt afvallen of veel last hebt van stress. Voor senioren is dit eigenlijk de maximale zone.

Level 2 – Sporten met een inspanning tot 90 % van je maximale hartslag. Dit level is geschikt voor gevorderde sporters of als je fysiek veel aanleg hebt en wilt sporten op een niveau dat af en toe pittig aanvoelt.

Level 3 – Sporten op dit niveau vraagt veel van je lichaam. Je moet er zeker van zijn dat je de inspanningen kunt verteren. Je zoekt echt je fysieke grenzen op en gaat soms tot 100%. Sporten in deze zone is geen gezondheidssport maar bedoeld voor topsporters

Specifiek en gevarieerd

Op elk van de 3 levels sporten we specifiek en gevarieerd,  zodat we samen de beste resultaten halen. Hiervoor heeft SportGeluk verschillende technieken en trainingsvormen ontwikkeld die ervoor zorgen dat iedere deelnemer optimaal aan zijn conditie werkt; of je nu topatleet bent of recreant.

Dit principe hanteren we ook bij het fietsen. Afhankelijk van je schema en je persoonlijke doel maak je bijvoorbeeld een lange of pittige toertocht, beklim je een korte steile helling of  bedwing je een col in de Alpen.

Toerfietsen, racen of mountainbiken

SportGeluk organiseert fietsclinics en tochten voor stads (randonneur), race en mountainbikes. Mocht je zelf geen fiets hebben die past bij je sportieve doel, dan helpen wij je hier graag mee. Op aanvraag kunnen we ook een fiets voor je huren.

Hoe ziet een fietsclinic eruit?

De fietsclinics van SportGeluk hebben het volgende programma:

 • Ontvangst, presentatie, bespreken van de doelstellingen en kennismaking met de coaches.
 • Fietstocht op een stadsfiets, mountainbike of racefiets.
  Hierbij fietsen we op 3 sportlevels, voor iedere deelnemer afgestemd op zijn of haar persoonlijk doel en intensiteit.
 • Onderweg worden er oefeningen op maat uitgevoerd.
 • We houden een pauze om energie te tanken. Tijdens deze pauze is er ook ruimte voor een brainstormsessie.
 • De fietstocht met passende oefeningen wordt vervolgd.
 • Finish.
 • Buffet en napraten over de sportieve dag.

De clinic geeft je inzichten en tips & tricks die je eenvoudig kunt blijven toepassen. Desgewenst kan een clinic de eerste stap zijn naar een sportief en uitgebalanceerd programma op maat, waarin naast beweging ook gezonde voeding is opgenomen. Het resultaat is dat je je zelfverzekerder, fitter en gezonder voelt. Sportgeluk!

banner

In binnen- en buitenland

SportGeluk kiest voor clinics in de vrije natuur, zodat zowel lichaam als geest nieuwe energie opdoen. Stilte, frisse lucht en een fraai landschap vormen het ideale decor voor pure sport. Behalve Nederland is Europa ons sportieve decor. Zo hebben wij onder andere adembenemende routes voor race, mountainbike of  stadsfiets uitgestippeld in Duitsland (omgeving Eifel en Sauerland). In Oostenrijk  zijn er diverse routes in Tirol. In Frankrijk toeren we door de omgeving van de Mont Ventoux, Aubisque, Alpe d’Huez, Morzine, Cannes, Puy de Dôme en Bretagne. Ook op toermap staan de Italiaanse Alpen en Dolomieten en de Spaanse Rioja streek.

Spelregels

Bij de fietsclinics is het dragen van een valhelm verplicht.

Voordat je gaat sporten is het belangrijk om te weten of je gezond genoeg bent om te gaan sporten. Als je twijfelt of sporten wel gezond voor je is, laat je dan altijd eerst adviseren door je arts. Je kunt ook een sportmedische keuring laten doen bij diverse SMA’S (Sport Medische Adviescentra).

Contact

SportGeluk HQ

Energiestraat 19
7442 DA Nijverdal

T. 0548 621103
F. 0548 621204
E. info@sportgeluk.nl

Video’s

Volg ons:

twitter facebook

“Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer.”

Activiteiten

Ervaringen

 • Sport is onze passie, geluk is onze drijfveer

  Rob Harmeling

 • Webdesign: Webton.nl